HİLELİ GIDA ÜRETİM YÖNTEMLERİ


– Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklarda at, eşek ve kanatlı eti uzun soyulmuş sosise kanatlı eti, yabancı doku ve iç organ katılıyor

– Sucuk, salam imalatında kullanılan sarmısak kireç suyunda soyuluyor

– Tereyağa bitkisel yağ karıştırılıyor

– Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor. Sucuğun raf ömrünü uzatmak için nitrat katılıyor

– Yoğurda bitkisel yağ ve jelatin karıştırılıyor

– Yoğurt ve ayrana peynir suyu ve nişasta ekleniyor

– Hem UHT sütlere hem de sokak sütlerine su ekleniyor

– Yağlı tulum peynirine bitkisel ve hayvansal yağ ve nişasta katılıyor

– Atık yağ olarak anılan kullanılmış kızartmalık yağ çeşitli gıda maddelerine karıştırılıyor

– Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası katılıyor

– Küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler kullanılıyor

– Çikolataya hayvan yemi olarak kullanılan soya tozu, margarin, keçi boynuzu tozu, leblebi tozu, kavrulmuş bakliyat tozu, fındık zarı karıştırılıyor

– Tatlılarda Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı kullanılıyor

– İncirler hidrojen peroksitle ağartılıyor. Bozuk, ezik ve kurtlu incirlerden ‘incir lokumu’ gibi ürünler yapılıyor

– ‘Haşerelere karşı önlem’ için kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanıyor

– Tereyağlı diye satılan baklavalara tereyağı aroması ekleniyor

– Süt kremasının yerine, sıvı ve katı formdaki bitkisel yağlar, bitkisel orijinli proteinler ve ithal ucuz süt tozları kullanılıyor

– Baklava şerbetlerinde şeker yerine tatlandırıcı ve mısır glikozu kullanılıyor

– Şekerpancarı pekmezi üzüm pekmezi diye satılıyor

– Helvanın içine beyaz susam yerine Sudan’dan ithal edilen ucuz susam konuluyor

– ‘Takoz’ diye tabir ettikleri eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak satılıyor

– Tavuk döner içine öğütülmüş inek memesi, sakatat parçaları, bağırsak, kıyılmış tavuk derisi ve paça katılıyor.

– Et terbiye edilirken yüzde 20­25 oranında su verilip ağırlaştırılıyor

-Et yerine nişasta, tavuk derisi, zar, baharat karışımı kullanılıyor

– Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor

– Beyaz et klora batırılıp taze görüntüsü veriliyor

– Kırmızı bibere kiremit tozu, karabibere renk alması için kanserojen boya katılıyor

– Kakaolu fındık kremasında kakao yerine keçiboynuzu tozu ve margarin kullanılıyor

– Zeytinyağına kanola, fındık ve soya yağı karıştırılıyor

– Zeytinler kimyasal boya ile renklendiriliyor

– Bozuk ve kırık yumurtalar pastacılık sektöründe kullanılıyor

– Dökme baharatlar arasına kurutulmuş ot­sap karıştırılıyor

– Kaçak sigaralarda kullanılan tütünün içine tahta tozu katılıyor

– İçkiye katılan metil alkol zehirliyor ve körlüğe neden olabiliyor

– Şaraplara su ve şeker katılabiliyor

– Reçelin içine az miktarda meyve, bol miktarda şeker şurubu konuluyor

– Dondurmaların içine doğal sahlep yerine suni sahlep, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası katılıyor

– Meyve sularına aroma olarak kimyasal ürünler katılıyor

– Günü geçmiş sütlü tatlılar hazır yemek firmaları aracılığıyla tüketilebiliyor

Reklamlar

Fikriniz varmış,malınız gibi paylaşınız...

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s