Burger King Hakkında Bilmedikleriniz!


“En çok satış yapan Burger King’lerden birinde çalışıyorum. Size Burger King hakkında bilmediğiniz şeyleri anlatmak istedim.
Burger King’de 1 aydan biraz uzun bir süredir çalışıyorum. Çok şey öğrendim.

*Aynı yağ ile 1 buçuk hafta kadar patates yapılıyor.
*Etler 2 dakikada(800 derecede), Tavuklar 3-5 dakika arasında(200 derecede) pişiyor.
*Öyleki etleri pişiren makinadan etleri toplarken elim sıcak bir bölgeye sadece yarım saniye değdi ve anında yara oluştu.
*Etleri pişiren makinanın 1 metre etrafında sıcaklık çok fazla. Güneşin altında durmak gibi.
*Kolaların yarısı karbondioksit. Daha fazla kar etmek için ucuz karbondioksit ekleniyor. Bu yüzden hamburgerinizi yedikten sonra tok gibi hissediyorsunuz. Midenizi şişiriyor.
*Ice Tea’de de aynı mantık. Daha fazla kar etmek için içine su ekleniyor. Neredeyse %40’ı kadar.
*Soğan halkasının 80’lı bir poşedi Burger King’e 5-6 liraya geliyor. Müşterilere 12 tanesi 5 liraya satılıyor. Neredeyse %500 kar.
*Sadece soğan halkası değil tüm ürünlerde mantık aynı. Henüz kasaya geçmediğim için maddi olarak pek bir bilgim yok.
*Etler piştikten sonra 10 dakika içinde satılmalı. Aldığınız hamburgerin paketinin üzerinde 1’den 12’ye kadar sayılar olur. Onlar saati temsil ediyor. Mesela hamburgeriniz 12:10’da paketlendi, 10’un üzerine 10 dakika daha ekleniyor 20 olur. Paketin üzerinde 4 işaretlenir bu yüzden. Eğer 20 geçeye kadar hamburger satılmazsa kurumuş olarak sayılır ve çöpe atılır. Bunun sebebi kuruduktan sonra hamburgerde bakteri oluşumu başlamasıdır, bu yüzden bakteriler çoğalmadan atılmalıdır. Ama hiçkimse öyle yapmaz. En az 1 saat ŞUT dediğimiz, hamburgerleri kasa elemanlarının alması için bıraktığımız yerde bekler. Hamburgerin zamanı geçtiğinde müdürler görüp kızmasın diye hamburger alınır ve yeniden paketlenir, yeniden saati yazılır. 1 saat geçmesine rağmen satılmazsa atılır.

Aklıma gelenler bu kadar. Sormak istediğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz.”

Reklamlar

Fikriniz varmış,malınız gibi paylaşınız...

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s